Duurzame Mobiliteit

Aanpak Bluemotive

Hoe pakt Bluemotive zaken aan?

Uitgangspunten
Wij zoeken altijd aansluiting bij de visie en doelstellingen van uw organisatie en bepalen samen hoe stijl de transitieroute kan zijn: Hoe ambitieus bent u en hoe robuust is de business case?
Wij gebruiken graag ons hoofd en onze handen: we ondersteunen in de regie tot op operationeel niveau. Wij zorgen ervoor dat de aanpak robuust is, wat betekent dat het project ook doorloopt als wij weg zijn.
Wij werken graag op basis van wat er al is in uw organisatie: slim gebruik maken van aanwezige kennis, ervaring, enthousiasme en aanvullen en vernieuwen waar nodig.

Aanpak
In het proces om de verandering naar meer duurzame mobiliteit in te zetten en te verankeren vervullen wij vaak drie rollen:
–     initiëren
–     verbinden
–     activeren

Initiëren: Wij brengen overzicht in wat er gaat spelen en plaatsen dit in scenario’s. (een blueprint, een roadmap, …)

Verbinden: Wij kennen de spelers en de belangen en kijken over vakgebieden heen. Wij verbinden ieders mogelijkheden en focussen op de bijdrage.

Activeren: Wij faciliteren de duurzame beweging het liefst samen met lokale partijen. Wij hebben een open en onafhankelijke mindset en hebben verschillende tools om doelen te bereiken. In die duurzame transitie zijn er vier actoren met elkaar in balans: publieke, private, consumenten en leveranciers. Wij richten ons allereerst op publiek en privaat als de belangrijkste actoren in het regievraagstuk.

BlueMotive initïeert, verbindt, activeert